تقریبا بیشتر بیماری های طوطی سانان مربوط به عدم رعایت بهداشت ،جریان هوای سرد محیط و یا سوء تغذیه و یا تغذیه نا مناسب می باشد که در این مقاله شما را با رایج ترین بیماری های که می تواند سلامت طوطی شما را به خطر بیندازد آشنا خواهیم کرد.
چند نوع انگل وجود دارد که باعث ایجاد بیماری در طوطی و پرنده می شود که مهمترین آنها شپشک نام دارد .این نوع انگل با مکیدن خون پرنده در شب باعث ضعف و تلف شدن طوطی ها خواهد شد.
شیوع شپشک ها خیلی سریع اتفاق می افتد و کمتر از یک هفته پرنده شما از بین می رود،به همین جهت بهتر است با رویت اولین نشانه های وجود این انگل اقدام به درمان کنید .
نشانه های بیماری را می توان رنگ پریدگی منقار ، پاها و همچنین خارش بیش از حد پرنده دانست .
وجود انگل در داخل پرنده علائمی چون ضعف ،بی اشتهایی،مدفوع شل و خون آلود دانست.
با آزمایش مدفوع پرنده وجود انگل ها کاملا آشکار است.در این شرایط بهتر است قبل از تلف شدن طوطی به متخصص مراجعه کنید.
اگر طوطی خود را در محلی به مدت طولانی نگهداری می کنید که هوا در آنجا یکنواخت است و سپس به طور ناگهانی قفس پرنده را از محیطی به محیط دیگر تغییردهید پرنده شما دچار شک و غش و یا سکته خواهد شد.
برای اینکار بهتر است قفس پرنده کم کم و در مدت زمان طولانی تری جا به جا شود.
به یاد داشته باشید که اگر پرنده شما دچار غش شد و شما آن را در دست گرفته و یا قفس را خیلی سریع به محیط قبلی برنگردانید طوطی شما تلف خواهد شد. برای خرید تخم نطفه دار طوطی ماکائو و تهیه تخم بارو طوطی و استعلام قیمت فروش تخم نطفه دار تمامی طیور و طوطی سانان به صفحه اصلی وبسایت شرکت رویال طیور مراجعه کنید .
در برخی مواقع عضلات پای پرنده دچار گرفتگی می شود که این مورد علت های مختلفی دارد:
1.خیس بودن و یا نم دار بودن کف قفس
2.بر اثر وارد شدن ضربه به قفس ،تنه و یا بال ها،پاهای طوطی دچار گرفتگی و یا رگ به رگ شدن می شود.
3.کوچک بودن قفس و یام حل زندگی طوطی نسبت به جثه آن
در طوطی سانان این بیماری در سنین بالا به دلیل کهولت سن و ضعف پرنده بوجود می آید که در این مواقع بهتر است پای پرنده را با آب گرم شسته و به پماد ویتامین a غشته کنید.
برخی مواقع به دلیل یبوست ،پرنده قادر به تخم گذاری راحت نمی باشد ،در این مواقع بهتر است در مجرای عبور تخم و دهان پرنده چند قطره روغن کرچک تزریق کنید.
این حالت عمدتا به دلیل تغییر دان پرنده بوجود می اید هرچند که شاید ظاهر دان یکی باشد ولی تغییر در مزه و طعم دان باعث بی اشتهای در پرنده خواهد شد که به مرور رفع می شود .
اگر بی اشتهای پرنده در به دلیل تغییر دان نباشد باید بر روی این مسئله حساس شده و دلایل آن را جستجو کنیم .
طوطی ها زمانی که تولک می رون دچار پرریزی می شوند اما اگر درغیر این زمان دچار پرریزی شوند غیر عادی است و باید دلایل ایجاد را رفع نمود.
علت پرریزی غیر عادی طوطی می تواند تاریک و روشن شدن زیاد محیط و یا تغیر دما و یا دم بودن محیط باشد.سعی کنید محل نگهداری طوطی خود را از صداهای غیر عادی و تشنج آور دور نگهداری کنید.
این بیماری بسیار مسری و خطرناک بوده و در صورت اولین نشانه های بیماری باید پرنده های سالم و بیمار از هم جدا شوند و به پرندگانی که هنوز بیمار نشده اند واکسن پوکس در زیر بالا تزریق شود.پرنده های که دچار بیماری شده اند به دلیل عدم وجود دارو برای این بیماری تلف خواهند شد.
از مهم ترین علائم بیماری عفونت گلو بوده و پرنده دراین شرایط دهان خود را مرتبا باز و بسته می کند.
برای درمان این بیماری می توان از داروی لوامیزول به صورت محلول در آب به نسبت یک به 500 حل کرده و به جای آب به پرنده بدهید تا زمانی که بیماری رفع شود.
همانگونه که از نامش پیداست کف پای پرنده دچار میخچه می شود که برای درمان آن باید از مرکورکرم غلیظ و یا بتادین به صورت روزانه استفاده شود.
از سختی کف قفس کم کنید و هرگز برای درمان از پماد استفاده نکنید.
در صورت ضعف ،کم خونی و بی اشتهایی طوطی باید از داروی لین کوز پکتین و یا لینکومایسین همراه با اسپکتینوماسین هر بار به مقدار یک عدس در یک شیشه یک لیتری آب حل کرده و بجای آب به پرنده خورانده شود تا طوطی سلامت خود را بدست بیاورد.
برخی از پرندگان به دلایل مختلف دچار کچلی می شوند که باید برای درمان آن از داروی اپیکال استفاده نمود.
در صورت بروز این بیماری رگ های زیر شکم پرنده سیاه رنگ شده و پرنده اشتهای خود را از دست داده و ضعیف می شود .
برای درمان کبد می توان از داروی سوربیتول به صوت محلول در آب برای پرنده استفاده کنید.
اگر پرنده بال و پاهایش بشکند معمولا فرد متخصص و با تجربه می تواند آن را دوباره در محل خود قرار دهد تا جوش بخورد.
برای متصل کردن پای شکسته طوطی باید پا را به آرامی از دو طرف محل شکستگی بکشید تا قادر باشید استخوان شکسته شده را دوباره به آرامی در جای خود قرار دهید،سپس کمی پنبه در اطراف جای شکسته شده قرار داده و آن را با چوب های نازک مثل چوب معاینه و یا چوب کبریت اتل بندی کرده و در جای خود محکم ببندید .
زمان ترمیم پا طوطی سه تا چهار هفته طول می کشد که باید در این مدت چوب پرنده از داخل قفس بیرون آورده شود تا پرنده بتواند به راحتی در کف قفس بماند.
ظرف آب و جا دانی را در کف قفس قرار دهید تا پرنده دسترسی راحت به آنها داشت باشد و به پای خود فشار نیاورد.
درمان بال شکسته در طوطی سانان بسیار سخت تر است و اگر این اتفاق برای پرنده افتاد بهتر است به یک متخصص مراجعه کنید.
زمانی که مخرج پرنده که بیشتر در طوطی های ماده اتفاق می افتد بیرون بزند ،پرنده دیگر به درد جفتگیری نمی خورد ، به همین دلیل باید علل ایجاد این مشکل را یافته و قبل از به وجود آمدن آن را رفع کنید.
دلیل بیرون زدگی مخرج در طوطی می تواند موارد زیر باشد
تخم گیری زیاد از پرنده
اسهال بودن طوطی به مدت زیاد
نا متعارف بودن شکل بیرون آمدن تخم از بدن پرنده
تخم نطفه دار طوطی تضمین را از فروشگاه تخم نطفه دار رویال طیور بخواهید تا تضمینی ترین تخم ها را در اختیار شما بگذارند.