در حال بارگزاری

آموزش پرورش بوقلمون


آموزش پرورش بوقلمون


آموزش پرورش بوقلمون فرایند چندان سختی ندارد و شما تنها باید تجهیزات خاصی را در دسترس داشته باشید و محیطی امن را برای پرورش انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که تأمین مواد غذایی هم موضوع مهمی است. باید جوجه‌های 1 روزه را از کارخانه تحویل بگیرید و از سلامت جوجه‎ها اطمینان حاصل کنید. علاوه بر تجهیزات مناسب باید تغذیه مناسب بوقلمون‌ها را برای پرورش تأمین کنید و به مدیریت بهداشت و درمان آن‌ها هم بی توجه نباشید. کنترل شرایط محیطی و مدیریت جمعیت و تولید هم در هنگام پرورش بوقلمون موضوع حائز اهمیتی به نظر می‌رسد. جهت شروع پرورش بوقلمون تهیه و خرید تخم نطفه دار بوقلمون از مراکز معتبر فروش تخم نطفه دار با کیفیت مانند شرکت رویال طیور از مهم ترین قدم ها برای آغاز پرورش بوقلمون می باشد .

شرایط محیطی پرورش بوقلمون 

جوجه‎ های بوقلمون به دمای 32 الی 35 درجه سانتی‌گراد در چند هفته اول نیاز دارند. هرچقدر سن جوجه‌ها افزایش پیدا کند. دما هم کمتر خواهد شد. برای بوقلمون‌های بالغ دمای 20 الی 24 درجه سانتی‌گراد مناسب است. نوسانات دمایی زیاد قطعاً آسیب زننده هستند و باید به این موضوع دقت کنید. 
رطوبتی که در محیط باید وجود داشته باشد بین 50 الی 60% می‌تواند متغیر باشد. رطوبت اگر کم باشد احتمال خشکی و آسیب به تنفس و پوست بوقلمون وجود دارد. رطوبت هم اگر زیاد باشد، بستری برای رشد قارچ و باکتری را فراهم می‌کند. 
برای اینکه کیفیت هوا حفظ شود، باید تهویه مناسبی وجود داشته باشد تا گازهای مضر از بین بروند. میزان جریان هوا باید به صورتی باشد که هوا به صورت مداوم در گردش بوده و در این میان، سرعت جریان هوا نباید از 0.3 متر بر ثانیه بیشتر شود که اینگونه به سلامت بوقلمون‌ها آسیب وارد خواهد شد. 
بوقلمون‌ها جاندارانی هستند که برای تخم‌گذاری به نور نیاز دارند تا تحریک شود و به همین دلیل، برنامه روشنایی که شدید و نامنظم باعث ایجاد استرس و اضطراب در بوقلمون‌ها می‌شود و زمانی که این شرایط محیطی را محیا برای آن‌ها می‌توانید در نظر بگیرید 14 الی 16 ساعت در روز می‌تواند باشد. نور باید متعادل باشد؛ چراکه نور کنید، می‎توانید نسبت به پرورش بوقلمون‌ها اقدام کنید. 

غذای مناسب برای بوقلمون ها

در مراحل مختلف رشد بوقلمون‌ها به غذا نیاز دارند. برای این مراحل باید جیره غذایی متنوعی را در نظر بگیرید. برای جوجه‌های تازه متولد شده جیره غذایی باید با پروتئین 28 الی 30% و انرژی بین 2900 و 3000 کیلو کالری در کیلوگرم مورد همراه باشد. منابع پروتئینی را می‌توان پودر ماهی، آرد گوشت، کنجاله سویا در نظر گرفت. جوجه‌های بوقلمون به ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون کلسیم، مس و فسفر هم نیاز دارند. 
بوقلمون‌های پروار‌بندی 4 الی 8 هفته هم به پروتئین 26 الی 28% و انرژی 2900 الی 3000 کیلوکالری در کیلوگرم نیاز دارند. کنجاله سویا، پودر گوشت، آرد ماهی و استخوان منابع پروتئینی هستند.این بوقلمون‌ها به ویتامین و مواد معدنی هم نیاز دارند. 
بوقلمون‌های تخم‌گذار به پروتئین 16 الی 18% و انرژی 2700 الی 2800 کیلوکالری در کیلوگرم نیاز دارند. منابع پروتئینی هم که می‎توان انتخاب کرد شامل کنجاله سویا، سبوس گندم، آرد گوشت و جو است. بوقلمون‌های تخم گذار به ویتامین علی الخصوص ویتامین D3 نیازدارند. نباید مواد معدنی این گروه را نادیده گرفت که می‎توان به کلسیم، منیزیم و فسفر اشاره کرد. جیره غذایی بوقلمون‌ها متنوع است و باید به گونه‎ای انتخاب شود که متنوع و البته مکمل باشد. اینگونه نیاز غذایی آن‌ها رفع خواهد شد. بوقلمون‌ها به آب سالم و تمیز نیاز دارند و این نکته را نمی‌توان نادیده گرفت. 


ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بوقلمون ها


بوقلمون‌ها برای رشد و سلامت پوست خود به ویتامین A نیاز دارند. برای اینکه بتوانند کلسیم و فسفر جذب کنند به ویتامین D3 نیاز دارند که استخوان‌ها را هم این ویتامین تقویت می‌کند. برای محافظت از سلول‌ها و آنتی اکسیدان هم به ویتامین E نیاز دارند. برای متابولیسم و عملکرد عصبی به ویتامین B و برای انعقاد خون به ویتامین K نیاز اساسی دارند. 
مواد معدنی مورد نیاز هم شامل کلسیم است که برای رشد و سلامت استخوان‌ها و تخم‌گذاری مهم است. فسفر به همراه کلسیم برای سلامت استخوان بوقلمون‌ها معجزه می‌کند. برای عملکرد آنزیم‌ها و متابولیسم هم مس مورد نیاز است. آهن برای تولید هموگلوبین و انتقال اکسیژن و روی برای رشد، ایمنی و تولید مثل مورد نیاز قرار می‌گیرد. در جیره غذایی بوقلمون‌ها این مواد باید وجود داشته باشند که عدم وجود این مواد باعث عدم تعادل و بروز مشکلات بزرگی در سلامتی بوقلمون‎ها خواهد شد. 

 مکمل مناسب رای رشد بوقلمون 

برای رشد بوقلمون‌ها می‌توانید از مکمل در جیره غذایی استفاده کنید. برخی از مهم‌ترین مکمل هایی که وجود دارند  شامل مکمل کلسیم و فسفر است. بوقلمون‌ها عمدتاً به مقدار زیادی کلسیم و فسفر نیاز دارند تا بتوانند به راحتی رشد کرده و تخم تولید کنند. مکمل D3 برای جذب کلسیم و فسفر توصیه می‌شود و این مکمل برای استخوان‌ها و عملکرد تخم‌گذاری بسیار موثر است. مکمل E یک نوع آنتی اکسیدان قدرتمند است. برای اینکه سلول‌های بدن بوقلمون‌ها در مقابل اکسیداتیو محافظت شود، باید از این مکمل استفاده کنید.
برای سلامت عمومی بوقلمون‌ها این مکمل ضروری به نظر می‌رسد. برای عملکرد صحیح آنزیم‌ها و متابولیسم بوقلمون‌ها مکمل مس ضروری است و باعث می‌شود که بوقلمون با کمبود مس در بدن خود مواجه نشود و در پایان باید مکمل امینواسیدها را نام برد که برای رشد و تولید تخم ضروری است. این مکمل‌ها باید تحت نظارت متخصص تغذیه بوقلمون مصرف شوند تا از تعادل خارج نشده و مشکل آفرین نباشند. 
 

بیماری های شایع بوقلمون

بوقلمون‌ها ممکن است با بیماری‌های زیادی دست و پنجه نرم کنند که برای پرورش این نوع پرنده شما باید با این بیماری‌ها هم آشنا باشید.  

 

  1. بیماری‌های ویروسی که می‌توان به آنفولانزای پرندگان اشاره کرد که به واکسن و قرنطینه نیاز دارند. بیماری پوکی استخوان که باید کلسیم و ویتامین D تأمین باشد تا با پرنده با چنین بیماری روبرو نشود.
  2. بیماری‌های باکتریایی را هم نباید فراموش کرد. سیاه زخم بیماری است که به خاطر عدم رعایت بهداشت محیط به وجود می‌آید و محیط اگر ضد عفونی شود، خبری از این بیماری هم نخواهد بود. سالمونلوز هم بیماری است که با کنترل آب و غذای مصرفی درمان می‌شود و می‌توان از آن جلوگیری کرد.  رعایت بهداشت در اینجا حرف اول را می‌زند. 
  3. بیماری‌های انگلی مانند کرم کبدی را می‌توان نام برد. برای درمان این بیماری باید از داروهای ضد انگل استفاده کرد. کرم روده هم یک بیماری دیگر است که باید بهداشت تأمین باشد و نظافت مکان پرورش بسیار موضوع مهمی به شمار می‌آید. 
  4. بیماری‌های قارچی را هم نباید دست کم گرفت. اسپرژیلوز بیماری است که با کنترل رطوبت و ایجاد تهویه مناسب محیط رفع می‌شود. 

 

نشانه‎ های بیماری در بوقلمون ها 

تغییرات رفتاری یکی از نشانه‎های بیماری بوقلمون‌ها می‌تواند باشد. به این شکل که به خوردن تمایلی نشان نمی‎دهند و رفتاری آشفته دارند. کسل بودن، خواب آلودگی و عدم تحرک همگی نشانه‌های تغییرات رفتاری به شمار می‌آیند. معمولاً در چنین شرایطی در گوشه‎ای بی حرکت هستند. 
تغییرات ظاهری را هم نباید دست کم گرفت. پر و ریش کثیفی دارند و ریزش شدیدی می‌گیرند. در ناحیه سر و گردن شما با تورم و قرمزی روبرو می‎شوید و معمولاً اسهال و خون در مدفوع آن‌ها دیده می‌شود، تغییرات تنفسی هم وجود دارد. در این شرایط سرفه، آبریزش از نای و منقار و صدای ناهنجار در هنگام نفس کشیدن و تنگی نفس را به همراه تند تند نفس کشیدن باید در نظر گرفت.  تغییرات تخم گذاری هم مشهود است. کمتر تخم می‌گذارند یا تخم‌گذاری آن‎ها نامنظم است و تغییرات در شکل و اندازه تخم‎ها را هم باید جدی گرفت. 
 

واکسیناسیون بوقلمون ها

یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفظ سلامت بوقلمون‌ها توجه به واکسیناسیون‌ ان‎ها است. واکسن آبله مرغان یکی از مهم‌ترین واکنس‎ها به شمار می‌آید. آبله مرغان واگیردار بوده و در بین بوقلمون‌ها سریع شیوع پیدا می‌کند. واکسن نیوکاسل را هم نباید نادیده گرفت. ویروس نیوکاسل جزء ویروس‌های خطرناک است  که طیور با آن‌ها روبرو می‌شوند و واکسن آن را باید جدی گرفت. واکسن کلستریدیوم هم برای پیشگیری از باکتری کلستریدیوم است. 
واکسن آنفولانزای پرندگان هم یکی دیگر از واکسن‎های بسیار مهم و کلیدی به شمار می‌آید. واکسن‌های متعدد دیکری هم وجود دارد که با در نظر گرفتن وضعیت بهداشتی منطقه و محب پرورش مورد استفاده و کاربرد قرار می‎‌گیرند. بهترین زمان برای انجام واکسیناسیون معمولاً در ابتدای فصل تخم گذاری است که بوقلمون در طول فصل تخم‌گذاری و هم زمان با پرورش جوجه ایمنی کافی داشته باشد. 

پرورش بوقلمون برای فروش تخم نطفه دار و صادرات


شرایط بهداشتی پرورش بوقلمون ها 

سعی کنید اگر تمایل به پرورش بوقلمون دارید، محیط پرورش را سالم نگه دارید. به صورت مداوم محیط پرورش را ضد عفونی کنید و از تجهیزات و مواد ضد عفونی کننده مناسب استفاده کنید. تمیزکاری و تخلیه بستر پرورش و تعویض و نگهداری مناسب آب آشامیدنی را نباید نادیده گرفت.  
تغذیه را به صورت مناسب مدیریت کنید. جیره غذایی متعادلی را تأمین کنید و از مکمل‎های مورد نیاز استفاده کنید. از تنش و استرس پرنده را دور نگه دارید و برای واکسیناسیون به موقع برنامه‌ریزی کنید. همیشه پرنده سالم را از بیمار جدا نگه دارید و از کارگران خود بخواهید تا محیط را ضد عفونی کرده و شستشوی مرتب را جدی بگیرند. کنترل تردد افراد و وسایل به داخل محل پرورش را هم باید جدی گرفت. 
سعی کنید بیماری‎ها را سریع تشخیص دهید و مراقبت مستمری داشته باشید و برنامه‎های درمانی و بهداشتی مناسبی را اجرا کنید و ثبت و آنالیز داده‌های بهداشتی و عملکرد پرندگان را هم باید جدی گرفت.  با انجام این اقدامات می‌توان سطح بهداشت و سلامت پرورش بوقلمون را ارتقاء داد. 
 

پرورش بوقلمون در فضای باز 

پرورش بوقلمون در فضای باز هم امکان‌پذیر است. بوقلمون در فضای باز راحت‎تر حرکت می‌کند و به نور طبیعی خورشید هم می‌تواند دسترسی داشته باشد. اینگونه سلامت و رشد بهتری را تجربه می‌کند. در محیط باز امکان ابتلاء بوقلمون به بسیاری از بیماری‌ها کمتر می‌شود؛ چراکه امکان تهویه و تخلیه بهتر وجود دارد. 
بوقلمون در فضای باز از آزادی بیشتری برخوردار است و طبیعتاً اینچنین استرس و اضطراب کمتری دارد. تحرک بیشتر بوقلمون در چراگاه بیشتری که در اختیار دارد باعث می‎شود تا با افزایش رشد و تولید گوشت بوقلمون شما را روبرو کند. 
نکاتی که در فضای باز برای پرورش بوقلمون باید در نظر بگیرید این است که برای چرا فضای کافی وجود داشته باشد و سرپناه و آلاچیقی برای حفاظت از پرنده هم ایجاد کنید که در شرایط هوایی نامساعد به ان‌جا پناه ببرد. در فضای باز به این دلیل که تردد بیشتر است باید به مدیریت بهدشت بپردازید و به بیماری‌ها بیشتر توجه کنید. برای تغذیه و آب‌رسانی در فضای باز باید برنامه‌ریزی منسجمی داشته باشید. اگر این نکات را رعایت کنید، قطعاً در فضای باز به راحتی می‎توانید بوقلمون پرورش دهید. 


نحوه تشخیص سن بوقلمون 


شما می‌توانید پرهای بدن بوقلمون را بررسی کنید. بوقلمون‌های جوان عمدتاً پرهای نرم و نازکی دارند در صورتی که بوقلمون‎های بالغ پرهایی سفت و محکم آن‎ها محرز است. پرهای گردن را هم ارزیابی کنید. بوقلمون‌های جوان پرهای گردن نرم و پریشان و بوقلمون‎های بالغ پرهای گردن صاف و منظمی دارند. از روی پرهای دم هم می‌توان تشخیص داد. بوقلمون‌های جوان پرهای دم آن‌ها کوتاه و نامنظم است ولی پرهای دم بوقلمون‎های بالغ بلند و منظم هستند. 
اندازه و شکل تخمدان را هم باید در نظر بگیرید. بوقلمون‌های جوان تخمدان‌هایی غیرفعال و کوچک دارند در صورتی که بوقلمون‌های بالغ تخمدان‌های آن‌ها بزرگ و فعال است. اندازه و رنگ کامبیوم را هم می‌توان بررسی کرد. بوقلمون‎های جوان کامبیوم کوچک و رنگ پریده و بوقلمون‌های بالغ کامبیوم‌های بزرگ و رنگی دارند. بوقلمون‎های جوان وزن کم‌تری نسبت به بوقلمون‌های بالغ دارند و از این راه هم می‌توان سن ان‌ها را تشخیص داد. البته روش‎های گفته شده همگی سن تخمینی بوقلمون را بیان می‌کنند و برای سن دقیق باید با دامپزشک مشورت کنید. 
 

تأثیر سن بوقلمون روی تولید مثل 

سن بلوغ جنسی بوقلمون‎ها به این صورت است که بوقلمون‎های جوان بلوغ جنسی را در سن 20 الی 24 هفتگی و بوقلمون‎های مسن بلوغ جنسی را در سن 26 الی 28 هفتگی به دست می‌آورند. بوقلمون‎های جوان تخم‌گذاری را در سن 24 الی 26 هفتگی شروع می‌کنند در صورتی که بوقلمون مسن تخم‌گذاری را در سن 28 الی 30 هفتگی شروع می‌کند. بوقلمون‌های جوان در هر دوره حدود 10 الی 12 عدد و بوقلمون‎های مسن 14 الی 16 عدد در هر دوره تخم تولید می‎کنند. 
بوقلمون‎های جوان قابلیت تفریخ کمتر و بوقلمون‌های مسن قابلیت تفریح بالاتری دارند. دوره تولید مثل بوقلمون‎های جوان کوتاه بوده ولی دوره تولید مثل بوقلمون‌های مسن طولانی‎تر است. به همین دلیل، باید گفت که بوقلمون‎های مسن عملکرد بهتری در تولید مثل دارند. 


تجهیزات لازم برای پرورش بوقلمون 

برای پرورش بوقلمون باید از تجهیزاتی استفاده کنید که این تجهیزات شامل:
 

دستگاه جوجه کشی

وابسته به میزان  تخم گذاری و تولید مرغان مولد دستگاه جوجه کشی باید از ظرفیت مناسبی برخوردار باشد. ظرفیت بین 500 الی 4000 تخم را می‎توان مناسب دانست. دستگاه جوجه کشی باید بتواند به صورت دقیق دما را کنترل کند. رطوبت باید 60 الی 65% باشد و دما هم باید 37.8 الی 38.3 درجه سانتی گراد باید باشد. دستگاه جوجه کشی باید دارای سیستم گردش هوا با کنترل سرعت باشد تا اینگونه اکسیژن مورد نیاز جوجه‌ها را بتواند تأمین کند. دستگاه همچنین باید سیستم چرخش خودکار و قابل تنظیم تخم داشته باشد. 
سنسورها و آژیرهای هشدار دهنده به عنوان سیستم نظارتی از جمله قابلیت‌های دستگاه جوجه کشی به شمار می‌آید. اینگونه می‌توان پارامترها را به صورت دقیق رصد کرد.  دستگاه جوجه کشی باید قابل شستشو باشد  و از مواد ضد عفونی کننده ساخته شده و دارای سیستم ایمنی همانند اتصال به زمین هم داشته باشد. قابلیت بارگیری و تخلیه آسان هم یکی دیگر از مواردی است که در انتخاب دستگاه جوجه کشی باید مدنظر قرار دهید. طراحی دستگاه باید به شکلی باشد که حمل و نقل آسانی داشته باشد و به راحتی بتوان تخم‎ها را تخلیه کرد. قبل از جایگذاری تخم بوقلمون در دستگاه جوجه کشی حتما اقدام به تمیز کردن و کندیلینگ تخم ها از بابت بارور بودن ،بکنید.

 سالن پرورش 

طراحی و ساخت سالن پرورش هم بسیار موضوع مهمی به شمار می‌آید. سالنی که انتخاب می‎کنید باید فضای کافی برای بوقلمون‌ها داشته باشد و معمولاً هر بوقلمون به 2 الی 3 متر مربع فضا نیاز دارد. سیستم گرمایشی، سرمایشی و تهویه مناسب را هم نباید نادیده گرفت. اینگونه می‌توان به کنترل دما و رطوبت پرداخت. 
نور مناسب را در سالن پرورش نباید نادیده گرفت. نور باید طبیعی باشد و نور مصنوعی هم برای رشد بوقلمون‌ها باید متعادل انتخاب شود، کف سالن پرورش باید پوشیده از کاه، ماسه و خاک باشد. آبخوری و خوراک را هم نباید نادیده بگیرید. تعداد آبخوری باید کافی باشد و محلی برای تغذیه را هم باید در نظر گرفت. تجهیزات دیگری مانند سیستم جمع آوری کود هم جزء تجهیزات ضروری به شمار می‌آید. 
بهداشت و امنیت سالن باید تضمین شده باشد. سالن باید به شکلی طراحی شده باشد که بتوان به راحتی آن را نظافت کرد و ضد عفونی کردن آن کار سختی به نظر نرسد. برای خروج بخارات باید تهویه مناسب وجود داشته باشد و از انباشت گازها هم باید جلوگیری به عمل آورد. امکان افزایش ظرفیت سالن پرورش در آینده هم باید وجود داشته باشد. 

 تجهیزاتی بهداشتی

تجهیزات بهداشتی محل پرورش بوقلمون شامل تهویه مناسب است. هوا تازه باید در جریان باشد تا گازهای مضر مانند آمونیاک در محل جمع نشوند و سپس نوبت به سیستم گرمایشی و سرمایشی می‌رسد که برای کنترل دمای محیط باید از  سیستم‎های‎ مناسب استفاده کنید. استفاده از ضد عفونی کننده هم ضروری است. برای سطوح و تجهیزات ضد عفونی کننده کارایی بالقوه‎ای دارد. بهداشت عمومی باید در محیط پرورش رعایت شود و هر گونه زباله و فضولات حذف شوند، مسأله قرنطینه را هم باید جدی گرفت. قسمتی به عنوان قرنطینه باید وجود داشته باشد که بوقلمون‌های مشکوک به بیماری در این محل پرورش داده شوند تا بهبودی. 


سیستم روشنایی

برای پرورش بوقلمون باید به سیستم روشنایی محل هم دقت کرد. نکاتی که باید در این حال در نظر گرفت شامل:

 

  •  شدت نور مناسب است. محل پرورش باید نور کافی و یکدستی داشته باشد. شدت نور باید بین 10 الی 20 لوکس انتخاب شود و نور به صورت پخش شده محیط را در بر بگیرد. 
  • لامپ‌های فلورسنت یا ال ای دی به خاطر کارایی بالاتر و انرژی کمتر توصیه می‌شوند و به هیچ عنوان از لامپ‎های رشته‎ای نباید استفاده شود چون‌که انرژی بالایی دارند. 
  • برنامه روشنایی را باید تنظیم کنید و حداقل 8 ساعت را تاریکی در نظر بگیرید. برنامه باید با چرخه طبیعی روز و شب همراه باشد. در طول شب نور کم با قابلیت تاریکی کامل باید وجود داشته باشد. 
  • به صورت متناوب باید از منابع نوری استفاده کرد و در کل محیط آن را پخش کرد. از انعکاس دهنده‌های مناسب برای پخش بهتر نور می‌توان استفاده کرد. 
  • حفاظت و ایمنی را هم نباید نادیده گرفت. برای جلوگیری از دسترسی بوقلمون‌ها به منابع نوری باید از حفاظ استفاده شود و برق را تأمین کرد.

 

ذخیره سازی علوفه و خوراک 

بوقلمون‎ها‎ به خوراک مغذی و مواد غذایی نیاز دارند. پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین و مواد معدنی رژیم غذایی بوقلمون‌ها را شامل می‌شود یونجه، شبدر و چاودار هم علوفه‌هایی هستند که منبع فیبر به شمار می‌آیند. دانه‌های غلات مانند گندم و جو را هم نباید نادیده گرفت. برای جلوگیری از فساد مواد غذایی باید علوفه و خوراک را در محیط خشک، که انبار مخصوصی نگهداری کرد. تهیه و ذخیره‌سازی علوفه و خوراک باید به صورت مداوم انجام شود تا در طی سال علوفه و خوراک بوقلمون‌ها تأمین باشد. باید به صورت مرتب انبار و سیلوها را نظاره کرد تا چنانچه مشکلی به وجود آمده باشد، بتوان آن را هرچه سریع‌تر رفع کرد. 

 سردخانه 

برای پرورش بوقلمون از سردخانه باید استفاده کنید. برای نگهداری دراز مدت علوفه سردخانه نقش مهمی را ایفا می‌کند. اینگونه از فساد و فاسد شدن مواد غذایی هم می‌توان جلوگیری کرد. سردخانه برای نگهداری لاشه‌های بوقلمون کاربرد دارد و در زمان کشتار به کار می‌آید و اینگونه گوشت بوقلمون کیفیت و تازگی خود را حفظ خواهد کرد. سردخانه برای نگهداری واکسن‎ها و داروهای مورد نیاز بوقلمون‎ها نیز کاربرد دارد. 

 وسایل حمل و نقل

کامیون‌های حمل طیور به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بوقلمون‌ها را به صورت ایمن و به دور از استرس بتوانند جابه جا کنند. این کامیون‌ها دارای قفس‌های مخصوص بوده و از تهویه مناسب،رطوبت و کنترل دما برخوردار هستند. برای منتقل کردن بوقلمون‌ها از محل پرورش به کشتارگاه این کامیون‌ها به کار می‌آیند.
‌ون‌های کوچک وسایل نقلیه‎ای هستند که برای جابجایی تعداد کم بوقلمون مورد استفاده قرار می‌گیرند.برای منتقل کردن جوجه‌های 1 روزه از کارخانه به محل پرورش می‌توان از این ون‌ها استفاده کرد. تریلرهای مخصوص هم بزرگ بوده و شامل چندین طبقه هستند و تعدادی بوقلمون را می‌توان درون آن جای داد. برای حمل مواد غذایی و دیگر ملزومات هم ‌از کامیون‌های سبک استفاده می‌کنند.
 

سخن پایانی برای جمع بندی مقاله پرورش بوقلمون

در مورد آموزش پروش بوقلمون هرچه لازم و ضروری بود را بیان کردیم. به خاطر داشته باشید که برای پرورش بوقلمون از نژادهای محبوبی نظیر برونز، واید برست و نورث هالند می‌توان استفاده کرد. هر نژاد ویژگی‌های خاص خود را دارد. در مورد تجهیزات مورد نیاز برای پرورش هم صحبت کردیم. این تجهیزات به کیفیت نگهداری بوقلمون‎ها کمک می‌کنند. تأمین مواد غذایی و تأمین شرایط مطلوب برای پرورش بوقلمون‎ها موضوع مهمی است که باید در نظر بگیرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه خرید تخم نطفه دار بوقلمون بیوتی سفید و خرید تخم نطفه دار بوقلمون آمریکایی و خرید تخم نطفه دار بوقلمون انگلیسی با کارشناسان شرکت رویال طیور در تماس باشید .