در حال بارگزاری

نحوه و آموزش پرورش اصولی بوقلمون بیوتی سفید


نحوه و آموزش پرورش اصولی بوقلمون بیوتی سفید


بوقلمون دارای نژاد‌های مختلفی است که هر کدام به گونه‌ای هستند. برخی نژاد‌ها وحشی بوده و نمی‌توان آن‌ها را پرورش داد. اما بعضی از آن‌ها بومی هستند و با پرورش آن‌ها گوشت و تخم تولید می‌شود. یکی از این نژاد‌ها بوقلمون بیوتی است که به بوقلمون سفید نیز معروف است. این نژاد دارای خصوصیات و ویژگی‌های مختص به خود است‌. این کار سود‌آور است و افراد زیادی تمایل به انجام آن دارند‌. برای پرورش درست این نوع بوقلمون باید اطلاعات کاملی درباره انجام این کار داشته باشید. این بوقلمون در ایران به روش های صنعتی و با استفاده از تخم نطفه دار آن تکثیر می شود و مولد های آن نیز در ارومیه و تهران و اصفهان و شیراز و حتی مشهد  موجود می باشند شرکت رویال طیور در سال 1403 بالغ بر 400.000 عدد از تخم نطفه دار بوقلمون بیوتی سفید را به کشور تاجیکستان صادرات نمود.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • آشنایی با بوقلمون بیوتی
  • روش های پرورش بوقلمون بیوتی ایکس 6
  • آماده کردن بستر جوجه های بوقلمون بیوتی سفید
  • تغذیه بوقلمون بیوتی سفید رنگ پرواری
  • چگونگی پرورش و اصول پرورش بوقلمون بیوتی 
  • بیماری های شایع بوقلمون های بیوتی سفید سنگین وزن

 

آشنایی بیشتر با بوقلمون بیوتی 

بوقلمون بیوتی یکی از نژاد‌های محبوب و سودآور برای پرورش محسوب می‌شود. وزن‌گیری و رشد آن به سرعت انجام شده و حدوداً طی ۴ ماه جوجه بوقلمون به وزن ۱۵ کیلوگرم می‌رسد. گوشت این نژاد کیفیت زیادی داشته و وزن سنگین و سرعت رشد بالا سبب جلب توجه پرورش‌دهندگان به این نژاد بوقلمون شده است. این بوقلمون در کشور‌های اروپایی و آمریکایی وجود داشته و بدن آن با پر‌های سفید رنگ پوشیده شده است.  
بوقلمون‌های نر در زمان جفت‌گیری صدا‌های بلندی درآورده و دم خود را برافراشته می‌کنند، با این کار‌ها قصد جذب و جلب توجه بوقلمون‌های ماده را دارند. رنگ تاج و ریش جنس نر قرمز است که به دلیل هیجان و یا استرس به صورت لحظه‌ای تغییر رنگ داده و به رنگ سرمه‌ای تبدیل می‌شود. پرورش این مدل بوقلمون‌ها در پرورشگاه‌ها و مزارع انجام می‌شود. تخم نطفه دار بوقلمون سفید بیوتی را از شرکت رویال طیور تهیه کنید .


روش‌های پرورش بوقلمون بیوتی ایکس 6


برای پرورش بوقلمون بیوتی چندین روش وجود دارد که هر کدام مزایا و معایبی دارند. مهم‌ترین این روش‌ها به شرح ذیل هستند: 

  1. •    استفاده از بوقلمون بالغ و تخمگذار: استفاده از بوقلمون‌هایی که بالغ و تخم‌گذار هستند، سبب جلو افتادن ۶ ماهه کار پرورش می‌شود؛ زیرا در صورت استفاده از تخم نطفه دار حدود یک ماه زمان برای بیرون آمدن جوجه‌ها از تخم نیاز است. پس از آن نیز باید ۵ ماه صبر کرد تا تخم‌گذاری شروع شود‌. 
  2. •    استفاده از جوجه بوقلمون‌های یک یا دو هفته: در صورت تهیه جوجه بوقلمون باید ۵ ماه صبر کنید تا زمان تخم‌گذاری آن برسد. ناگفته نماند که باید جوجه‌های سالم و نر و ماده تهیه کنید که جفت‌گیری انجام شود. برای این کار از یک متخصص کمک بگیرید. 
  3. •    استفاده از تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی: استفاده از این روش برای پرورش بوقلمون بیوتی مزیت‌های بیشتری نسبت به دو روش قبلی دارد؛ زیرا دستگاه را یک بار تهیه کرده و بعد از آن می‌توان از دستگاه استفاده کرده و با یک بار هزینه کردن جوجه‌های متعددی تولید کرد. از طرفی می‌توان برخی از جوجه‌ها را پرورش داده و برخی را به بازار عرضه کرد تا هزینه پرورش آن تعداد فراهم شود‌. 
  4. •    این روش ارزان و به صرفه است و برای کسب درآمد راهی عالی محسوب می‌شود. البته باید هنگام خرید دستگاه از کیفیت، مناسب بودن و داشتن استاندارد‌های مربوطه مطمئن شوید. برای خرید تخم نطفه دار نیز بهتر است از خود پرورش دهنده آن را تهیه کنید. در این صورت تخم‌ها تازه بوده و از داشتن نطفه مطمئن هستید. اگر تخم‌ها کهنه باشند، احتمال جوجه دهی آن‌ها خیلی کم می‌شود. 

 
آماده کردن بستر جوجه‌های بوقلمون بیوتی ایکس 6


در صورتی که برای پرورش بوقلمون بیوتی از بوقالمون‌های بالغ یا جوجه‌های چند روزه استفاده می‌کنید، باید مکان مناسبی برای آن‌ها فراهم شود. در آماده‌سازی مکان مناسب برای جوجه‌ها باید موارد زیر رعایت شود: 

  1.  برای پرورش بوقلمون بیوتی با توجه به تعداد، دمای هوا و فصل باید مکان مناسبی را آماده کرد. اما در کل به طور متوسط هر جوجه بوقلمون برای رسد و بزرگ شدن نیاز حداقل ۲ متر مربع فضای باز و نیم متر مربع فضای بسته دارد. تجهیزاتی چون آبخوری، دانخوری، سیستم گرمایش و تهویه (در صورت پرورش در فضای بسته) برای رشد بوقلمون ضروری است. 
  2.  برای گرم کردن محیط حتماً از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید. این حیوانات طاقت کمی در برابر رطوبت، تغییرات ناگهانی دما، شوک سرمایی و تغییرات شدید دارند. با استفاده از این لامپ می‌توان دمای محیط را بیشتر کرده و آرمش جوجه‌ها را بیشتر کرد. از این رو اشتهای آن‌ها بیشتر شده و به رشد بهتر آن‌ها کمک می‌کند. 
  3.  برای انتقال هوای آلوده به بیرون و جلوگیری از مریض شدن جوجه‌ها حتماً باید از یک فن تهویه مناسب در محیط استفاده شود. 
  4.  متناسب با قد جوجه‌ها از دانخوری و آبخوری‌های مناسب استفاده کنید. این امر سبب می‌شود تا در صورت سرد بودن منطقه باید برای گرم کردن محیط از هیتر برقی یا بخاری گازی استفاده شود. جوجه‌ها بدن ضعیفی داشته و سرما باعث تلفات آن‌ها شده و خسارات زیادی به بار می‌آورد. دمای محیط باید ۳۲ درجه سانتیگراد باشد و پس از مدتی می‌توان دمای آن را کم کرد تا در یک ماهگی دمای مورد نظر به ۲۵ درجه سانتیگراد برسد. 
  5.  برای جلوگیری از زخم شدن و کج شدن پای جوجه‌ها کف بستر را با پوشال‌های درشت و نرم به خوبی بپوشانید. از طرفی این پوشال‌ها آب و فضولات دفع شده را جذب کرده و جلوی انتشار بوی بد آن‌ها را می‌گیرد. علاوه بر آن در این صورت جوجه‌ها نمی‌توانند از فضولات تغذیه کرده و از سلامت آن‌ها مراقبت می‌شود. 
  6.  با رعایت این موارد می‌توان به راحتی و بدون مشکل جوجه بوقلمون‌های بیوتی را پرورش داد. 

پرورش بوقلمون بیوتی و فروش گوشت و تخم نطفه دار آن


تغذیه بوقلمون بیوتی سفید رنگ پرواری

تغذیه بوقلمون بیوتی در دوره‌های مختلف متفاوت است‌. این حیوانات در هر دوره رشد و زندگی نیاز به جیره غذایی خاصی دارند که این جیره استارتر نامیده شده است. بوقلمون‌های نر و ماده هر کدام جیره غذایی متفاوتی دارند. برای برطرف کردن نیاز بدن بوقلمون‌های پرورشی باید از ترکیب ماده غذایی استفاده کنید. سبزی‌ها و علوفه سبز تازه. جوانه غلات و یونجه ترد و تازه باید در برنامه غذایی باشد. روزی یک یا دو بار می‌توان آن را به بوقلمون‌های جوان داد.  
از ته مانده غذای خانواده، سبوس گندم، آفتابگردان، دانه سویا، تفاله‌های آفتابگردان و سویا می‌توان به عنوان منبع غذایی استفاده کرد. حدوداً به طور متوسط باید هر بوقلمون در روز حدود ۹۰ گرم دانه مصرف کند و نباید از مخلوط سه نوع کمتر استفاده شود. در شش هفته اول به جوجه‌ها دوغ، شیر بدون چربی یا آب بدهید. در ظرفی دیگر نیز پوست تخم مرغ یا گچ مدرسه یا زغال خورد شده بریزید. از هفته دهم تا زمان بزرگ شدن جوجه‌ها نیز باید صبح‌ها یک بار دانه‌هایی شامل جو، گندم و ذرات را به اندازه مساوی ترکیب کرده و به آن‌ها داد. در صورت نیاز می‌توان این کار را برای بعدازظهر نیز تکرار کرد. 
در فصل پاییز و تابستان تخم علف، میوه و حشرات را می‌خورند. ناگفته نماند که ذرت تازه چیده شده سنگین است و نباید آن را به بوقلمون داد. در صورت استفاده از ذرت باید مدتی آن را در انبار نگه دارید. مصرف آب برای این حیوانات در آغاز تخمگذاری روزی یک لیتر است. به طور متوسط یک قسمت غذا و دو قسمت آب مصرف می‌کنند. در تغذیه جوجه بوقلمون‌ها باید حداقل ۲۸ درصد پروتئین وجود داشته باشد. 


چگونگی پرورش بوقلمون بیوتی 

برای پرورش بوقلمون بیوتی باید مراحل زیر طی شود: 

  1. •    انتخاب جوجه: بهترین جوجه‌ها را از جا‌های معتبر تهیه کنید که یک رنگ، یک شکل و یک اندازه باشند. جوجه‌های سالم سر زنده هستند و پر‌های بدون نقص و تمیزی دارند. 
  2. •    جوجه‌ریزی: مکانی با دمای حدوداً ۳۵ درجه را باید برای جوجه‌ها فراهم کرد. این دما به تدریج و با بزرگ شدن جوجه‌ها کمتر شده و به ۲۰ درجه سانتیگراد می‌رسد. 
  3. •    تغذیه: در رشد و سلامت این حیوان تغذیه نقش مهمی داشته و باید به آن توجه شود. متناسب با سن جوجه تغذیه و جیره مناسب آن تهیه شود. آب آشامیدنی تمیز و بالا بودن کیفیت خوراک اهمیت زیادی دارد. 
  4. •    فضای مناسب: بوقلمون بیوتی نیاز به فضای کافی برای رشد داشته که باید محیا شود. تعداد بالا بوقلمون‌ها و عدم رعایت فضای مناسب باعث مشکلات تنفسی و بیماری‌ها می‌شود. از طرفی در برابر سرما حساس و ضعیف هستند و حتماً در فضای بسته نگهداری شوند‌. در سالن مورد نظر گرمایش خوب و مناسب باید فراهم باشد. 
  5. •    بهداشت: در هر مرحله از رشد و پرورش باید شرایط بهداشت کاملاً رعایت شود. فضولات مرتباً پاکسازی شوند و محیط و تجهیزات به طور منظم ضدعفونی شوند‌. با این کار جلوی انتقال بیماری‌ها گرفته شده و تلفات نیز کمتر می‌شود. 
  6. •    کنترل بیماری‌ها: در نهایت مرحله آخر پرورش بوقلمون بیوتی انجام واکسیناسیون است. با این کار می‌توان تا حد زیادی جلوی بیماری‌های رایج در بوقلمون‌ها را گرفت. بوقلمون‌ها را منظم چک کرده تا در صورت دیدن علامت مشکوکی بتوان مانع پیشرفت بیماری شد. 

نژاد بوقلمون سفید بیوتی برای پرورش و عرضه تخم نطفه دار و گوشت آن

بیماری شایع در جوجه بوقلمون بیوتی سفید سنگین وزن

جوجه بوقلمون بیوتی در هفته‌های اول زندگی بدنی ضعیفی داشته و در برابر آلودگی‌ها و بیماری‌های طیور مقاومت کمی دارد. عدم توجه به این موضوع و واکسیناسیون به موقع سبب تلفات بالای آن‌ها قبل یک ماهگی می‌شود. در زیر به شایع‌ترین بیماری‌های این جوجه بوقلمون‌ها اشاره می‌شود: 
• عفونت بند ناف یا عفونت کیسه زرده 
 از شایع‌ترین علل مرگ و میر جوجه‌ها در ۵ روز اول زندگی است. از دلایل بروز این بیماری، آلودگی محیط، تغذیه نامناسب در ۲۴ ساعت اول، عفونت تخمدان در بوقلمون مادر و سرد بودن محیط هستند‌. از جمله علائم آن می‌توان به شکم و چینه‌دان سفت، مدفوع بد بو، بی‌حالی و چسبندگی مدفوع اشاره کرد.راحتی و بدون زحمت بتوانند تغذیه کنند. شما می‌توانید به مرور زمان که سن جوجه‌ها بیشتر و قد آن‌ها بلندتر شد، از دانخوری و آبخوری بلندتری استفاده کنید.
برای درمان این بیماری باید دمای محیط را بیشتر کرده و جلوی جمع شدن مدفوع در بستر را گرفته و مرتب آنجا را تمیز کرد. از طرفی می‌توان در آب آشامیدنی پرنده ویتامین‌های مفید را ریخت. 
• سرما خوردگی 
 این بیماری برخی اوقات ویروسی است و به بوقلمون منتقل می‌شود. اما بعضی مواقع چون دمای محیط کم می‌شود، پرنده دچار سرماخوردگی خواهد شد. از علائم آن می‌توان به کاهش تحرک، سرفه، آبریزش بینی و بی‌حالی اشاره کرد. برای پیشگیری از این بیماری باید دمای مناسب محیط را فراهم کرد. برای درمان نیز باید پرنده‌های مریض را جدا کرده و دمای محیطی که در آن هستند، را بیشتر کرده تا محیط گرمتر شود. 
• بیماری بوتولیسم و مسمومیت غذایی 
 علت این بیماری مصرف مواد غذایی فاسد است. جوجه بیمار دچار لرزش بدن، خواب آلودگی و عدم توانایی در حفظ تعادل می‌شود. در موارد شدید پر‌های پرنده شل شده و خیلی راحت کنده می‌شوند. از طرفی گردن افتاده شده و حیوان به کما رفته و سپس می‌میرد‌. اولین کار جدا کردن بوقلمون مریض از دیگر بوقلمون‌ها است. به دستور دامپزشک داروی مناسب به آن داده شده و غذا و آب کافی باید در اختیار حیوان قرار گیرد‌. برای جلوگیری از این بیماری باید بستر را همیشه خشک نگه داشت و به آن‌ها غذای کپک‌زده نداد. 
• بیماری کوکسیدیوز 
 خوردن آب و غذای آلوده جوجه‌ها مبتلا به این بیماری انگلی می‌شوند. در جوجه‌های ۲ تا ۱۰ هفته تلفات زیادی دارد زیرا توانایی تحرک نداشته و روی هم می‌افتند. ضعف عضلانی و کاهش اشتها و غذا نخوردن علائم این بیماریست که بعد از ۵ تا ۷ روز منجر به مرگ می‌شود. با رعایت نظافت محیط و استفاده از پوشال‌های خشک در بستر می‌توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد. در دوران بیماری مصرف غذای آبکی ممنوع است و باید از غذا و دانه‌های خشک استفاده شود. 
• بیماری آنسفالومیلیت 
این بیماری باعث لرزش عضلات بدن و پا‌ها شده که منجر به بی‌تحرکی می‌گردد. در جوجه‌هایی با سن ۲ هفته شایع است و از بوقلمون مادر بیمار به جوجه منتقل می‌شود. از علائم شدید شدن این بیماری ناتوانی در تحرک و لرزش‌های عصبی سر و چشمان کدر و تیره هستند. بعد از مدتی جوجه به علت نخوردن آب و غذا جان خود را از دست داده و تلف می‌شود. بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری حذف تخم پرنده آلوده است. بعد از هفته دهم و ۴ هفته قبل از تخم‌گذاری باید بوقلمون واکسینه شود. با این کار تخم‌ها سالم هستند و جوجه‌های تازه متولد شده نیز ایمنی خوبی دارند. 
 

سخن پایانی درباره بوقلمون بیوتی و روش های پرورش 

بوقلمون بیوتی یکی از انواع با کیفیت و سودآور نژاد بوقلمون است. این پرنده در آمریکا و اروپا زیست کرده و از محبوبترین نوع بوقلمون برای پرورش است. برای کسب درآمد راهی عالیست، اما باید تمام موارد مهم درباره آن رعایت شود. پرورش این حیوان اهمیت زیادی داشته و مستلزم داشتن مکان و تجهیزات مناسب است. در مطلب بالا موارد مهم ارائه شد که بسیار کمک کننده خواهد بود. قبل از شروع این کار حتما با افراد متخصص در این زمینه مشورت کرده تا اطلاعات بیشتری داشته باشید.جهت اشنایی با نحوه خرید تخم نطفه دار بوقلمون بیوتی سفید با کارشناسان مجموعه بزرگ صادرات کننده تخم بوقلمون یعنی شرکت رویال طیور در تماس باشید .