در حال بارگزاری

نحوه پرورش اصولی بوقلمون سیاه انگلیسی


نحوه پرورش اصولی بوقلمون سیاه انگلیسی


بوقلمون انگلیسی یکی از نژاد‌های بوقلمون است که پرورش آن از کسب و کار‌های پر سود محسوب می‌شود. گوشت این حیوان به دلیل دارا بودن خواص زیاد تقاضای بالایی داشته و از این رو نظر پرورش‌دهندگان به پرورش آن جلب شده است. پرورش این پرنده نیاز به تجربه و اطلاعات بالا در این زمینه دارد تا فرد بتواند موفق عمل کند. با آموزش پرورش بوقلمون انگلیسی و پس از چند دوره پرورش تجربه خوبی کسب خواهید کرد. 

آنچه در این مقاله به آن پرداخته ایم: جهت پرورش بوقلمون بایستی اول تخم نطفه دار بوقلمون با کیفیت برای جوجه کشی با ماشین جوجه کشی داشته باشید و بعدا به فکر جایگاه و محل نگه داری باشید .

  1. آشنایی بیشتر با بوقلمون انگلیسی
  2. چگونگی پرورش بوقلمون انگلیسی
  3. تغدیه و جفت گیری بوقلمون انگلیسی
  4. تغذیه بوقلمون انگلیسی 
  5. بیماری های بوقلمون های نژاد انگلیسی
  6. آشنایی بیشتر با بوقلمون انگلیسی 


بوقلمون انگلیسی یکی از نژاد‌های بوقلمون است که نسبت به بوقلمون‌های دیگر در برابر بیماری‌ها مقاومت بیشتری دارد؛ بنابراین تلفات آن کمتر است و در نهایت میزان سوددهی بیشتری خواهد داشت. حدود ۶ ماه زمان برای بالغ شدن و آمادگی برای تخم‌گذاری نیاز دارد. مشخصات ظاهری این پرنده به این صورت است که از طرفین منقارش آویز گوشتی آویزان شده که به آن نوک آویز گفته می‌شود. این قسمت در زمان عصبانیت بوقلمون پف می‌کند‌. جثه بوقلمون نر از ماده بزرگتر است. از طرفی وزن بوقلمون نر بین ۱۰ الی ۱۳ کیلوگرم و وزن بوقلمون ماده بین ۶ تا ۸ کیلوگرم است. 

اهداف پرورش بوقلمون انگلیسی 

پرورش بوقلمون انگلیسی چند هدف دارد که سبب جلب توجه پرورش‌دهندگان و روی آوردن به پرورش این پرنده شده است. گوشت این حیوان ارزش غذایی بالایی داشته و در کنار آن خوشمزه و لذیذ است. سینه بوقلمون نسبت به سینه مرغ چندین برابر پروتئین داشته و برای ورزشکاران خواص و محبوبیت بیشتری دارد. علاوه بر گوشت از تخم نطفه دار آن نیز می‌توان کسب درآمد کرد. تولید تخم نطفه دار و فروش آن برای تولید نسل این حیوان مهم است. از این رو با کمی صبر می‌توان جوجه‌های یک روزه را تهیه کرده و پس از تخم‌ گذاری هم از فروش تخم آن‌ها و هم از فروش گوشت بوقلمون‌های بالغ کسب درآمد کرد. 
 

چگونگی پرورش بوقلمون انگلیسی 


پرورش بوقلمون انگلیسی نیاز به تجربه و مهارت دارد؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم قبل از شروع به این کار اطلاعات لازم را دریافت کنید. مراحل پرورش این حیوان عبارتند از: 
• آماده کردن سالن پرورش 
 سالنی که برای پرورش بوقلمون درنظر گرفته‌اید، باید تجهیزات سرمایشی، گرمایشی، تهویه و رطوبت مناسبی داشته باشد. با استفاده از بخاری‌های نفتی، گازی و هیتر‌های برقی می‌توانید گرمای مناسب را فراهم کنید. از طرفی با کولر‌های آبی و فن‌های تهویه می‌توان سرمایش مناسب محیط را فراهم آورد. برای وارد شدن بهتر هوای تازه و اکسیژن به داخل محیط بهتر است فن‌های تهویه را در دو طرف سالن و در جهت وزش باد قرار دهید. 
به این صورت هوای تمیز از طریق فن‌های دمنده وارد سالن شده و هوای نامطبوع و کثیف نیز از طریق فن‌های مکنده از سالن خارج می‌شود. کف سالن را با خاک اره یا پوشال‌های نرم پوشانده تا مانع زخم شدن پای بوقلمون‌ها شود. برای عایق‌بندی و جلوگیری از ورود موجودات ناقل بیماری به داخل محیط کف سال و همه دیوار‌ها را با سیمان یا گچ بپوشانید. 
• تهیه جوجه‌های یک روزه 
در این مرحله باید جوجه‌هایی که تهیه کرده‌اید، را ۵ الی ۶ ماه نگهداری کرده تا پس از رسیدن به بلوغ آن‌ها را بفروشید. برخی پرورش‌دهندگان از تخم‌های نطفه دار بوقلمون و دستگاه جوجه کشی مناسب استفاده کرده و جوجه‌های سالم یک روزه را تولید کرده و پرورش می‌دهند. 
• آماده کردن بستر جوجه‌ها 
 پس از تهیه جوجه‌های یک روزه باید بستر مناسب آن‌ها را آماده کرد. در سالنی که جوجه‌های یک روزه تا دو هفته را پرورش می‌دهید، حتماً از لامپ مادر مصنوعی استفاده شود. با توجه به تعداد جوجه‌ها باید تعداد مناسبی آب خوری و ‌دانخوری را برای آن‌ها قرار داده و با جیره غذایی پر کرد. به طور متوسط برای هر ۴ الی ۶ پرنده یک‌دان خوری و آب خوری مناسب است.  
دمای محیط نیز باید بین ۲۸ الی ۳۲ درجه سانتیگراد باشد. با کمک یک دماسنج می‌توان دمای محیط را همیشه در حد مطلوب نگه داشت. داشتن نوردهی خوب نیز در سالن پرورش مهم است و باید روزانه ۲۰ الی ۲۲ ساعت روشنایی داشته باشد. با استفاده از تایمر می‌توان ساعات روشن و خاموش کردن چراغ‌ها را تنظیم کرد. البته ناگفته نماند که با بزرگ شدن این پرنده‌ها میزان روشنایی کمتر می‌شود. در نهایت بوقلمون‌های بالغ به روزانه ۱۰ الی ۱۲ ساعت روشنایی نیاز خواهند داشت. 
• تغذیه و مراقبت از بوقلمون 
 بوقلمون در دوره‌های مختلف نیاز به تغذیه متفاوت و نگهداری دارد. به کمک یک دامپزشک و یا جیره‌نویس با تجربه برای بوقلمون‌های انگلیسی بهترین جیره غذایی را تهیه کنید. رشد و سالم بودن این پرنده به تغذیه درست آن بستگی دارد. محل نگهداری حیوانات را به خوبی و به صورت مرتب تمیز کنید تا کثیفی برطرف شود.
• واکسینه کردن بوقلمون‌ها و جلوگیری از بیماری 
 برای پیشگیری از ابتلای بوقلمون‌های انگلیسی به بیماری باید واکسیناسیون آن‌ها را جدی گرفت. مقاومت بدنی این نژاد بوقلمون بالاست و به همین دلیل تلفات کمتری دارد. به موقع و در زمان مشخص از یک دامپزشک کمک گرفته و واکسیناسیون آن‌ها را انجام دهید. 
 

تغذیه بوقلمون انگلیسی 

برای رشد بهتر بوقلمون انگلیسی تغذیه آن اهمیت زیادی داشته و باید به آن توجه شود. جوجه‌ها پس از خروج از تخم برای جذب کامل زرده تخم بوقلمون تا ۲۴ ساعت به آب و غذا نیازی ندارند. پس از آن نیز باید کمی آب و غذا به آن داده و به مرور و با بزرگ شدن جوجه مقدار آن را بیشتر کرد. بعد از حدود یک ماه و نیم جوجه به وزن یک کیلوگرم می‌رسد. لازم به ذکر است که با دادن غذای زیاد به جوجه‌ها سرعت رشد آن‌ها نیز بیشتر خواهد شد.  
در ۱۵ هفته اول رشد جوجه‌ها خیلی سریع است و پس از آن تا ۲۱ هفتگی رشد آن‌ها کم شده و در نهایت متوقف می‌شود. پس از توقف رشد غذای مصرفی آن نیز ثابت می‌شود. معمولاً بوقلمون به ازای هر ۳ کیلوگرم غذایی که مصرف می‌کند، حدود ۱ کیلو گوشت می‌دهد. بیشترین مصرف غذا در بین جنس نر و ماده برای بوقلمون‌های انگلیسی نر است. برای تغذیه این پرنده از سبزیجات، علوفه، دانه‌های غلات استفاده می‌شود. علاوه بر آن پلت‌دان و کنسانتره نیز باید به عنوان یک مکمل در جیره غذایی آن‌ها وجود داشته باشد. البته این مکمل تحت نظر متخصص و با دوز مشخصی باید مصرف شود تا بتوان نیاز بدن بوقلمون را تأمین کرد. 


جفت‌گیری و تولید مثل بوقلمون انگلیسی 

بوقلمون انگلیسی قبل از رسیدن به بلوغ جوجه است و نمی‌تواند جفت‌گیری و تولید مثل داشته باشد. این جوجه‌ها در ۸ ماهگی بالغ شده و جفتگیری آن‌ها شروع و جنس ماده شروع به تخم‌گذاری می‌کند. بهار و تابستان فصل جفتگیری این پرنده است. باید به ازای هر ۳ الی ۵ بوقلمون ماده یک بوقلمون نر وجود داشته باشد تا تمام گله جفت‌گیری کرده و تخم نطفه دار تولید کنند.  
به طور متوسط بوقلمون انگلیسی ماده سالی ۱۸۰ عدد تخم می‌گذارد که از نظر اندازه از تخم مرغ بزرگتر است. بعد از آنکه تخم‌گذاری تمام شد بوقلمون کرچ شده و روی تخم‌ها می‌خوابد. وقتی دما و رطوبت بدن بالا رود، بوقلمون انگلیسی به گوشه‌ای رفته و در جایی که تخم گذاشته بر روی تخم‌ها می‌خوابد. این کار نشان می‌دهد تمام شرایط برای جوجه کشی سنتی فراهم شده است. تخم‌ها را در بستر نرمی چیده و بوقلمون ماده را روی آن بگذارید. این دوره جوجه کشی ۲۸ الی ۳۰ روز طول می‌کشد.  

پرورش بوقلمون انگلیسی و فروش تخم نطفه دار آن


نکات مهم در پرورش و نگهداری از بوقلمون انگلیسی 


در زمینه پرورش و نگهداری از بوقلمون انگلیسی توصیه‌هایی وجود دارد که با رعایت آن می‌توان پرورش را به بهترین نحو انجام داد. از این رو با این کار حدود ۹۰ درصد جوجه‌ها سالم و سلامت به بلوغ و مرحله تخم‌گذاری می‌رسند. در زیر به نکات مهم در این راستا اشاره می‌شود: 

  1.  جوجه بوقلمون‌ها را از بوقلمون‌هایی که سن بیشتری دارند، جدا کنید؛ زیرا در صورت ابتلا گله مسن به بیماری جوجه‌ها نیز درگیر خواهند شد. با جداسازی می‌توان مانع انتقال بیماری به جوجه‌ها شده و سلامت آن‌ها را تضمین کرد. 
  2.  محل نگهداری و پرورش را به خوبی تمیز کرده و فضولات آن را برطرف کنید. 
  3.  دان خوری و آب خوری را به صورت روزانه تمیز کنید. 
  4.  رطوبت دما در حد مناسب باشد و از خیس و مرطوب شدن محیط جلوگیری شود. 
     

محل پرورش و نگهداری از بوقلمون انگلیسی 


محلی که برای پرورش و نگهداری بوقلمون انگلیسی درنظر گرفته‌اید، باید علاوه بر داشتن فضای باز فضای بسته نیز داشته باشد. قسمتی که برای فضای باز است را باید با توری‌های محکم حصارکشی کرد. این کار برای محافظت در برابر حیواناتی چون روباه است. باید ارتفاع حصار حداقل ۱. ۸۰ باشد تا مانع پریدن بوقلمون شود. با پوشش مناسب چون سنگریزه بستر حیاط را بپوشانید. داشتن حیاط و فضای باز از این رو که پرنده به نور آفتاب و هوای تازه نیاز دارد امری الزامی است. درباره سالن مورد نظر نیز باید گفت، فضای سالن باید متناسب با تعداد بوقلمون‌های انگلیسی باشد. کف سالن باید از جنس مصالح سخت ساخته شده و با خاک اره یا پوشال نرم پوشانده شود. خرید تخم بوقلمون درجه یک و با کیفیت و با اصالت از مهم ترین قدم های پرورش اصولی بوقلمون می باشد .


بیماری‌های بوقلمون انگلیسی 

بوقلمون انگلیسی گاهی اوقات درگیر برخی بیماری‌ها می‌شود که باید به سرعت آن را درمان کرد. برای جلوگیری از شیوع آن باید به موقع آن را تشخیص داد. در زیر به بیماری‌های رایج در این پرنده اشاره می‌شود: 

• آنفولانزا 

 این بیماری دستگاه تنفسی و گوارش پرنده را درگیر می‌کند. از علائم ابتلا به این بیماری اسهال، مشکلات تنفسی و بی‌قراری است. در مواردی که شدت بیماری بیشتر شود، پوست کبود و به رنگ آبی درآمده، سر و کله ورم کرده، خونریزی و جراحت جزئی رخ می‌دهد.

پرنده‌های مریض را از بقیه جدا کنید و حتی تا یک ماه باید آن‌ها را دور نگه داشت؛ زیرا ناقل بیماری هستند و علی رغم اینکه خوب شده‌اند، می‌توانند بیماری را به دیگر بوقلمون‌ها منتقل کنند. 

• تاج آبی 

 در صورت ابتلا به این بیماری پوست بوقلمون از صورتی به آبی تبدیل می‌شود. علائمی نظیر اسهال سفید، ضعف و بی‌حالی، زمین گیر شدن و کاهش اشتها را به دنبال دارد که در نهایت پرنده تلف می‌شود. از طریق فضولات پرنده منتقل شده و در صورت ابتلای جوجه‌ها حدوداً ۹۰ درصد آن‌ها تلف می‌شوند. 

• سینوزیت عفونی 

 دوره این بیماری طولانی است و تلفات زیادی دارد. از علائم آن می‌توان ترشحات زرد تا خاکستری رنگ و زیاد از بینی و چشم اشاره کرد. علاوه بر آن سینه پرنده تاول‌زده و به شدت لاغر می‌شود‌. با استفاده آنتی بیوتیک به تجویز دامپزشک می‌توان این بیماری را درمان کرد. 

• اسهال خونی 

 این بیماری انگلی در بین بوقلمون‌های انگلیسی شایع است. از علائم آن خواب آلودگی، بی‌حالی، اسهال خونی و بی‌اشتهایی است. با استفاده کوکسیدیو استات در غذای جوجه‌ها می‌توان جلوی ابتلای آن‌ها به این بیماری را گرفت. برای کاهش مرگ و میر می‌توان از مولتی ویتامین استفاده کرد.  

واکسن‌های مورد نیاز بوقلمون 

برای جلوگیری از ابتلای بوقلمون انگلیسی به بیماری‌های باکتریایی و ویروسی باید واکسیناسیون آن به موقع انجام شود. واکسن‌های مورد نیاز برای این پرنده به شرح ذیل هستند: 

• واکسن مارک 

 این واکسن جلوی ابتلای جوجه‌ها به بیماری مارک را می‌گیرد. مارک بیماری است که بعد از ورود به بدن جوجه‌ها سیستم ایمنی را ضعیف کرده و در صورت بالا بودن قدرت ویروس پرنده تلف می‌شود. برای جلوگیری از این بیماری در سن یک روزگی و به صورت تزریق عضلانی_ زیر جلدی این واکسن تزریق می‌شود. برای جوجه‌های یک روزه دوز ۰. ۲میلی لیتر به صورت زیر پوستی و برای تخم‌های جنین دار دوز ۰. ۱ میلی لیتر به روش in ovo مناسب است. 

• واکسن لاسوتا 

 با تزریق این واکسن در سن دو هفتگی جوجه بوقلمون‌ها در برابر بیماری نیوکاسل ایمن می‌شوند. این واکسن به صورت اسپری کردن در صورت، قطره چشمی و آشامیدنی انجام می‌شود. بوقلمون‌هایی که در حین جا به جایی ضعیف شده‌اند یا اینکه علائمی از بیماری را دارند نباید واکسینه شوند. 

• واکسن سالمونلوز 

 این بیماری باکتریایی است و باکتری در تخمدان پرنده مستقر شده و تخم‌های آلوده تولید می‌شوند. قبل از آنکه بوقلمون‌ها به سالن تولید منتقل شوند، باید واکسن آن‌ها تزریق گردد. این واکسن به صورت تزریقی، آشامیدنی، اسپری و عضلانی انجام می‌شود. 

• واکسن گامبورو 

بیماری گامبورو جوجه‌های ۳ الی ۴ هفته را درگیر می‌کند. در سنین پایین باید یک دوز واکسن را به پرنده‌ها تزریق کرده و جلوی ابتلای آن‌ها به این بیماری را گرفت. دو نوبت باید انجام شود که به صورت آشامیدنی است. در جوجه‌های فاقد آنتی‌بادی مادری در ۷ روزگی و جوجه‌های دارای آنتی‌بادی مادری در ۲۰ الی ۲۵ هفتگی واکسن توصیه می‌شود. واکسینه شدن مجدد نیز در ۱۲ هفتگی برای مولد‌ها انجام می‌شود. 

• واکسن آنفولانزا 

 از دیگر واکسن‌هایی که برای جوجه‌ها در ۸ الی ۱۰ روزگی تزریق می‌شود، واکسن آنفولانزا است. آنفولانزا بیماری رایج بین این پرندگان است که واکسن آن در عضله سینه و به صورت زیر پوستی تزریق می‌شود. از طرفی می‌توان آن را در پشت گردن و به صورت زیر جلدی و در زیر پوست تزریق کرد. 

 
سخن پایانی  درباره مقاله پرورش بوقلمون


بوقلمون انگلیسی یکی از نژاد‌های محبوب بوقلمون است که امروزه پرورش‌دهندگان زیادی به دنبال پرورش آن هستند. در صورت پرورش این پرنده می‌توان از گوشت آن که خواص و پروتئین بالایی دارد، استفاده کرد. از طرفی با فروش تخم نطفه دار آن نیز می‌توان درآمد کسب کرد. اگر به پرورش پرندگان علاقه داشته و با دنبال راهی عالی برای بهبود اوضاع اقتصادی هستید، پرورش بوقلمون انگلیسی بهترین کار است. فقط باید همانطور که در مطالب بالا ذکر شد نکات، مراحل، محیط، مورد نظر و تمام موارد مهم را طبق اصول به کار ببرید. جهت پرورش اصولی و سودده بوقلمون های انگلیسی میتوانید تخم نطفه دار بوقلمون انگلیسی را از مجموعه بزرگ تولید کننده تخم نطفه دار رویال طیور خرید کنید .