آموزش پرورش قو نیازمند مطالعه و کسب تجربه از افراد این کاره و کننده کار است.افرادی که در زمینه پرورش حیوانات مختلف فعالیت دارند، میدانند که این کار درآمدی خوبی دارد. یکی از حیواناتی که میتوان آن را پرورش داده و علاوه بر کسب درآمد برای تعداد زیادی از افراد شغل ایجاد کرد، قو است. پرورش قو به صورت درست و در جای مناسب از نظر اقتصادی عالی است و شرایط پیشرفت فرد را فراهم میکند. بهتر است قبل از شروع این کار اطلاعات بیشتری به دست آورده و جهات مختلف را بررسی کنید.
قو از پرندگان آبزی است که پاهای کوتاه با یک انگشت دارد. بین انگشتهای قو لایههای گوشتی وجود دارد که آنها را به هم وصل کرده است. این موضوع باعث شنای راحت این پرنده در آب شده است. ظاهر زیبای این پرنده سبب شده تا پرورش و نگهداری از آن انجام شود. در مکانهای مختلف داخل استخرها میتوان از این پرنده زیبا استفاده کرد و زیبایی و جذابیت فضا را بیشتر کرد.
سرعت تولید مثل این حیوان کم است که این امر در کم بودن تعداد آنها مؤثر است. این پرنده جثه بزرگی داشته و در صورت نگهداری درست عمر زیادی دارد. حتی تعدادی از آنها تا ۳۰ سالگی نیز به زندگی خود ادامه دادهاند. این پرنده تک همسر است و برخی از آنها نیز هیچ وقت جفتی را انتخاب نمیکنند. در صورتی که قو نر و ماده با هم جفت شوند تا آخر عمر با هم میمانند. حتی اگر یکی از قوها بمیرد جفت دیگر تا آخر عمر تنها زندگی میکند.
قو از پرندگانی است که بر روی زمین و داخل آب تغذیه میکند. بیشترین بخش غذای قو شامل ریشه، برگ و جوانههای گیاهان آبی میشود. البته سیب زمینی، چغندر قند، گندم را نیز میخورند. گردن این حیوان دراز است و آن را در آب فرو برده و گیاهانی که در ۵۰ سانتیمتری سطح آب هستند، را میخورند. به نوعی این پرندگان جزء حیوانات گیاهخوار هستند و نمیتوانند جانداران زنده را شکار کنند.
کربوهیدرات و چربی در تغذیه قو اهمیت زیادی دارد. کربوهیدرات منبع سریعی برای انرژی این پرنده محسوب میشود که در کبد و بافتهای ماهیچهای به صورت گلیکوژن ذخیره میشود. این انرژی خیلی زود تمام شده و در صورت عدم دسترسی به غذا این پرنده آبزی از پا در میآید. گیاهانی که در آب روییده میشوند توسط این پرنده خورده شده و تقریباً بیشترین غذای قو از آن تأمین میشود. از طرفی قو اگر در خشکی به دنبال تغذیه باشد، از علفهای تازه درآمده و چریدن در کشتزارها استفاده میکند.
قو نسبت به پرندگان دیرتر به سن بلوغ میرسد. سن بلوغ قو در سه سالگی است و بعد از آن سالی یک بار تولید مثل میکنند. این پرنده گوشت سفت و چربی دارد که طعم خاصی ندارد. این پرنده در زمان جفتگیری خیلی پرخاشگر است، اما زود اهلی میشود. یکی از راه ها برای تکثیر قو ها استفاده از تخم نطفه دار قو برای جوجه کشی و تولید مثل مصنوعی آنها می باشد تخم نطفه دار قو سفید از بهترین های این نژاد برای جوجه کشی می باشد . برای خرید تخم نطفه دار قو با کارشناسان شرکت رویال طیور در تماس باشید .
در صورت نگهداری درست به شما پرخاشگری نمیکنند. زمان جفتگیری از اواسط زمستان شروع و تا فروردین ادامه دارد. جفتهای این پرنده بعد از ۲ سالگی آماده تولید مثل میشوند. جفتگیری این پرنده در آب انجام شده و هر ماده بعد از جفتگیری ۴ الی ۹ تخم میگذارد. دوره جوجه کشی نیز ۳۵ الی ۳۸ روز طول کشیده و جوجهها بعد از تولد زود میتوانند بدون مشکل در آب شنا کنند.
برای آنکه قو جوجه کشی موفقی داشته باشد، باید شرایط لازم را برای آن فراهم کرد. برای رشد جنین دما باید ۳۸ درجه سانتی گراد باشد. این دما برای اتفاق افتادن واکنش شیمیایی داخل تخم لازم است و باید تأمین شود. در صورتی که دما بیشتر از ۴۰ درجه سانتیگراد شود، بعد از مدت کوتاهی جنین میمیرد. از طرفی کم بودن دما نیز سبب عدم تشکیل جنین میشود.
رطوبت مورد نیاز در دوره جوجه کشی قو ۵۸ الی ۶۳ درصد اشست. برای آنکه جنین راحتتر از پوست جدا شود، در روزهای آخر به رطوبت بیشتری نیاز دارد. تهویه نیز از دیگر مواری است که باید در مکان مورد نظر به آن توجه شود. وجود تهویه مناسب به بهبود جریان هوا کمک کرده و اکسیژن لازم را برای رشد بهتر فراهم میکند.
با فراهم کردن این شرایط جنین در بهترین حالت تبدیل به جوجه میشود. اگر از دستگاه استفاده میشود، عمل چرخش تخمها دقیق و در زمان مشخصی انجام خواهد شد. اما در غیر این صورت باید تخمها را بچرخانید تا محتویات داخلی به دیواره پوسته نچسبد. یکی از اقدامات مهم در دوران جوجه کشی نور آزمایی است که نیاز به دقت زیادی دارد. تخمهای فاسد زمانی که در معرض حرارت و رطوبت قرار میگیرند، فاسد شده و گازهای خطرناک تولید میکنند. این گازها به جنین صدمهزده از این رو باید دقت شود. از دهمین روز به بعد با انجام این آزمایش رشد سلولی قابلیت تشخیص بیشتری دارد.
قو از پرندگان مقاوم در برابر گرما و سرما است. این پرنده برای داشتن بدنی سالم و سرزنده به آب احتیاج دارد. در محیط پرورش این پرنده باید یک حوضچه کوچک برای شنا کردن درنظر گرفته شود. در فصل زمستان با دستگاه هوادهی جلوی یخ زدن قسمتی از دریاچه را گرفته تا قو بتواند در آن زندگی کند. علاوه بر آب باید در خشکی نیز جایی برای آن آماده کرد. این مکان باید دارای سه دیوار و سقف باشد. در کل برای جلوگیری از شکار آنها توسط سگ و یا روباه باید یک سرپناه امن برای آنها آماده کرد.
بهتر است بدانید که قوها زود اهلی شده و با شرایط نگهداری صحیح میتوانید برای زینت دادن به استخرها آن را پرورش دهید. در برخی مواقع امکان دارد این پرنده از مراکز پرورش به نقاط دیگر مهاجرت کرده و اما پس از مراجعت همیشه به محل قبلی خود برمیگردد.
قوها در دو سالگی آماده جفتگیری هستند. جفت گیری قو از اواسط بهمن تا اوایل فروردین ماه است. قبل از تخم گذاری قوی ماده آشیانه خود را که معمولاً در نزدیک آب قرار دارد، توسط پرهای نرم مرتب میکند که معمولاً ۵ تا ۹ تخم در این محل قرار میدهد. تخم این پرنده دارای رنگ سبز مایل به خاکستری هستند. معمولاً ۳۴ روز باید قو ماده بر روی تخم بخوابد و در برخی مواقع امکان دارد تا ۳۸ روز نیز طول بکشد.
قو در انواع مختلفی وجود دارند که برای پرورش میتوانید انواع آن و یا تنها یک نوع خاص آن را پرورش دهید مهمترین گونههای این پرنده به شرح زیر هستند:
قو از پرندگان آبزی است که هم در خشکی و هم در آب زندگی میکند. بیشتر تغذیه این پرنده در آب است، اما در خشکی از طریق علفها تغذیه میکند. این پرنده گوشت سفت و چربی دارد و معمولاً برای مصرف خوراکی پرورش داده نمیشود. هدف از پرورش قو استفاده از زیبایی ظاهری آن است. از این پرنده زیبا در استخر باغها و پارکها استفاده شده تا جذابیت فضا بیشتر شود. جهت آشنایی با انواع تخم نطفه دار به وبسایت شرکت رویال طیور مراجعه کنید.